måndag 11 mars 2013

Apelsinmaränger

Ja, det blir mycket sötsaker för tillfället, men det kommer minskas drastiskt nu, boken har åkt vidare och nu är även de överblivna äggvitorna tillvaratagna och omvandlade till små söta apelsinmaränger.


För ca två plåtar med små maränger behöver du:

* 3 äggvitor
* 2½ dl socker
* Rivet skal från en liten apelsin
* ½ krm ättikssprit

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Vispa äggvitor, ättika, apelsinskal och ca en halv dl socker till ett fast skum.
3. Vänd försiktigt ner resterande socker.
4. Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, grädda i minst 45 minuter, de ska släppa från pappret. Dekorera eventuellt med smält choklad.


Jag upptäckte att marängerna fick ungefär samma färg som våra köksväggar, vet inte om det var apelsinskalen som gjorde det, men tjusigt blev det i alla fall! Passar utmärkt till en skål chokladglass.
Enjoy!


/Körsbäret


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit