onsdag 7 november 2012

Enkelhetens lov

Mat är som allra bäst när man med minimal arbetsinsats ändå får ett slutresultat som smakar himmelskt. Får man in lite fisk i den kombinationen blir det ju knappast sämre. Originalrätten bjöds jag på hemma i Plommonets föräldrahem och sedan dess har den blivit lite modifierad och en återkommande favorit på matsedeln.

För gott och för enkelt att inte dela med sig av helt enkelt!

Ugnsbakad lax på spenatbädd
4 port

* ca 800 g laxsida
* En påse babyspenat
* En bit chèvre
* 3 dl vispgrädde
* Salt & peppar

* 10-12 potatisar av mjölig sort

1. sätt ugnen på 200 grader
2. skala och koka potatisen
3. medans potatisen kokar, lägg ut spenaten i en ugnsform (ja, det ser jättemycket ut, men den krymper!), häll över grädden, salta och peppra
4. lägg på laxbiten och smula över osten, ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills laxen är genomstekt.
5. När potatisen är färdigkokt, pressa den och lägg i serveringsskål eller direkt på tallriken, ställ fram flingsaltet, korka upp vinet och servera laxen. Inte svårare än så!



/Körsbäret


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit